Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Μεγάλη αναταραχή (ωραία κατάσταση;) με τις υποψηφιότητες στο Νομό!

ΤΟΠΙΚΑ31.01.2019 | 5:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

“Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση”, (που έλεγε και ο πρόεδρος Μάο) ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η αναταραχή είναι όντως μεγάλη τώρα αν απ’ αυτή θα προκύψει θαυμάσια κατάσταση θα το δείξει ο χρόνος. Εξηγούμαστε… Στην Περιφέρεια ο Νίκος Τσιλιμίγκας κατάφερε (γιατί ήθελε πραγματικά… κόπο αυτό) να αμφισβητείται ακόμη και η κάθοδός του στις εκλογές! Μπορεί ο ίδιος και οι «άνθρωποί του» στα Τρίκαλα να το διαψεύδουν κατηγορηματικά αλλά το γεγονός και μόνο,  ότι λόγω της αδράνειάς του βρήκε πρόσφορο έδαφος αυτή η φημολογία είναι από μόνο του, ένα μεγάλο… κατόρθωμα! Πολύ δε, περισσότερο από τη στιγμή που δύο – τρεις μήνες πριν η υποψηφιότητά του εμφανίζονταν ως φαβορί!

Στον δήμο Τρικκαίων το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Χρήστου Κρητικού δημιούργησε κάποια  κινητικότητα. Για την ακρίβεια δεν είναι απλά φήμες. Είναι και τα τηλεφωνήματα που έχουν γίνει (και από το περιβάλλον του) σε γνωστούς Τρικαλινούς για συμμετοχή στο εγχείρημα. Ο Κώστας Κρεμμύδας ανακοίνωσε ονόματα και ακολούθησε μόλις την περασμένη Τρίτη ο Δημήτρης Παπαστεργίου που διατηρεί τον τίτλο του φαβορί.

Στην Καλαμπάκα ο… κακός χαμός. Σινάνης, Παπαμιχαήλ επισήμως και εσχάτως και ο Μπουτίνας (ως πιθανός υποψήφιος),  όλοι τους εξέχοντα μέλη της Ν.Δ. , δημιουργούν αναταράξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς. Στον αντίποδα ο Θοδωρής Αλέκος δείχνει να… γλεντά αυτή την πολυδιάσπαση.

Στην Πύλη οι υποψηφιότητες του Θόδωρου Χήρα και του Βαλάντη Τσιούτσια αποδεικνύονται… σκληρά καρύδια κινητοποιώντας τα αντανακλαστικά του Κώστα Μαράβα ο οποίος, σε μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, δεν προλαβαίνει να ανακοινώνει υποψηφίους με τους ανθυποψηφίους του να απαντούν στα… ίσα!!

Στην Φαρκαδόνα ισχύει το ποδοσφαιρικό, «δεν περιγράφω άλλο».  Δεν προλαβαίνουν να… μετρούν υποψηφίους όταν βέβαια, δεν… σκοτώνονται στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έγινε μόλις προχθές.

Σε όλους τους δήμους το ΚΚΕ κατεβάζει κανονικά υποψηφίους προσδοκώντας σε ενίσχυση των ποσοστών λόγω και τους ευνοϊκού εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής.

Όλα αυτά δημιουργούν όντως μια μεγάλη αναταραχή. Τώρα αν θα καταλήξει και σε… θαυμάσια κατάσταση θα το δείξει η  πορεία. Με την έννοια αν  αυτός ο πλουραλισμός στις υποψηφιότητες  θα οδηγήσει και σε πλουραλισμό προτάσεων ή απλώς θα μετράμε υποψηφίους για να περνάει η ώρα…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή