Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση…

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ18.06.2018 | 4:30 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί θυμίζει το προεκλογικό σκηνικό ενόψει των δημοτικών εκλογών μετά τις δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου Ντίνου Μπάρδα ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει για υποψήφιος δήμαρχος ο Χρήστος Μιχαλάκης!

Πάει ο Μιχαλάκης για δήμαρχος;

Ο ίδιος μιλώντας στη «Λέσχη 97,6» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η παράταξη, ως έχει στη περιφέρεια να «μετακομίσει» στο Δήμο Τρικκαίων.  «Αν θα πάμε για Δήμο Τρικκαίων θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν θα πάμε για Δήμο Τρικκαίων θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, είμαστε μια ομάδα 6-7 ανθρώπων που έχουμε βγάλει ένα πρόγραμμα και το υλοποιούμε στην περιφέρεια, θα συναποφασίσουμε και θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις. Αν ο Χρήστος Μιχαλάκης αποφασίσει να κατέβει στο δήμο Τρικκαίων θα πάμε μαζί του, δεν το συζητάμε».

Δηλώσεις και για τον δήμαρχο

Όσον αφορά τον Δημήτρη Παπαστεργίου ο κ. Μπάρδας έδειξε πως δεν… τον βλέπουν. «Νομίζω πως αν γίνει κάτι τέτοιο δεν είναι αντάρτικο προς τον κ. Παπαστεργίου» είπε χαρακτηριστικά «δεν θα έρθουμε σε ρήξη με κανέναν, εμείς θα κάνουμε αυτό που πιστεύουμε θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία. Υπάρχει και η εκδοχή να μην κατέβει ο ίδιος ο κ. Παπαστεργίου».

Δεν το συζητά  καν ο δήμαρχος

Η τελευταία αποστροφή διαψεύδεται κατηγορηματικά από τους συνεργάτες του νυν δημάρχου ο οποίος δεν διαπραγματεύεται καν αν θα κατέβει στις εκλογές. Η απόφασή του είναι ειλημμένη και έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό…

Ο νόμος και η εκλογιμότητα Αγοραστού

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής οι δηλώσεις του κ. Μπάρδα αλλά και η γενικότερη… παραφιλολογία για το που θα δοκιμάσει την τύχη του στις επόμενες εκλογές ο κ. Μιχαλάκης,  αποδίδονται στον εκλογικό νόμο στην αυτοδιοίκηση που αλλάζει τα δεδομένα για τους τοπικούς περιφερειάρχες, υποβαθμίζοντας σημαντικά το ρόλο τους, δίνοντας παράλληλα την ευχέρεια στον περιφερειάρχη να τους αντικαθιστά! Πέραν αυτού είναι και το ζήτημα της εκλογικής τύχης της παράταξης του Αγοραστού η οποία, ως γνωστόν, κέρδισε στο νήμα τις προηγούμενες εκλογές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης