Πέμπτη 01.10.2020 | Εορτάζουν: Ανανίας, Νίνος, Θηρεσία, Ρωμανός, Ρωμάνα, Ρωμανή

Μεγάλη δασική πυρκαγιά έξω από το Βερολίνο

ΔΙΕΘΝΗ24.08.2018 | 2:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το βράδυ της Πέμπτης λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Βερολίνο, όπως αναφέρει η τοπική αστυνομία.

Ο κίνδυνος που απορρέει από την πυρκαγιά είναι τεράστιος, αφού στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σκάσουν. Σύμφωνα με το κέντρο ελέγχουν του Βραδεμβούργου, ήδη έχουν ακουστεί κάποιες εκρήξεις, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν επρόκειτο για βόμβες ή για κάτι άλλο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα νότια του Πότσδαμ και πλησίασε απειλητικά, σε απόσταση έως και 100 μέτρων, τρεις κοινότητες, οι οποίες εκκενώθηκαν.

Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους από τα μεγάφωνα να φύγουν γρήγορα, παίρνοντας μαζί τους μόνο τα απαραίτητα, όπως σημαντικά έγγραφα ή φάρμακα.

Περισσότεροι από 300 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιά, η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στην περιοχή, λόγω και της ξηρασίας των τελευταίων εβδομάδων.

Αρκετοί κοντινοί δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές παρέμειναν κλειστές από το βράδυ της Πέμπτης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop