Τρίτη 27.02.2024 | Εορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

Μεγάλη προσέλευση για αιμοδοσία στο Νοσοκομείο

ΤΟΠΙΚΑ02.03.2023 | 6:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συγκινητική είναι η προσέλευση των Τρικαλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες στο δυστύχημα των Τεμπών, κάτι που αντανακλά και το γενικότερο κλίμα σε όλη τη χώρα, με το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας μάλιστα να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Όπως δήλωσε στη Λέσχη 97,6 η διευθύντρια της αιμοδοσίας κα. Δημητριάδου, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200 φιάλες αίμα και το τμήμα θα εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο που προσέρχεται στην αιμοδοσία.

«Είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, ένα δείγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Έχουμε συλλέξει από χθες πάνω από 200 φιάλες, και είναι συγκινητικό ότι οι περισσότεροι ήταν νέα παιδιά που έδωσαν πρώτη φορά αίμα. Το τμήμα δουλεύει από το πρωί στις 8.30 ως τις 14.30 και απόγευμα από 17.30 ως 20.00. Όσοι θέλουν να έρθουν, ας έρθουν, εμείς σαν τμήμα είμαστε εδώ και θα ανταπεξέλθουμε με την ψυχή μας, θα εξυπηρετήσουμε όλον τον κόσμο που θα προσέλθει. Τέτοια μεγάλη προσέλευση και τόσο ενδιαφέρον από τον κόσμο είχαμε ξαναδεί στην πυρκαγιά στο Μάτι.», ανέφερε η διεθύντρια.

 

«Ευχαριστώ» από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε όλους όσους προσήλθαν για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΕΑ για τη συγκλονιστική ανταπόκριση του κοινού.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, η πρωτοφανής κινητοποίηση έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της ημερήσιας συλλογής αίματος. Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες καλύφθηκαν πλήρως οι ανάγκες των τραυματιών του δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος.

«Αξίζει σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, για το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης, το οποίο επέδειξαν, αποτελώντας ένα φωτεινό μήνυμα μέσα στη θλίψη που προκάλεσε η χθεσινή τραγωδία στα Τέμπη», σημειώνεται.

Ταυτόχρονα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών αιμοδοσίας της χώρας, που υπερέβαλλαν εαυτούς για την διευκόλυνση της προσέλευσης των αιμοδοτών., σε αρκετές περιπτώσεις παρατείνοντας το ωράριο λειτουργίας.

Έχοντας πάντα υπόψη ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, το ΕΚΕΑ προτρέπει τους εθελοντές να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

«Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης