Τρίτη 02.03.2021 | Εορτάζουν: Ευθαλία, Θάλια, Θάλεια, Ευθαλίτσα, Ευθαλιώ, Θαλίτσα, Θαλιώ, Τρωάδιος, Τρωάδης, Τρωάδος, Τρωάς, Τρωάδα, Τρωαδία, Τρωάδη, Τρωαδίτσα

Μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας

ΤΟΠΙΚΑ06.06.2020 | 2:52 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Εδώ και πολλά χρόνια τα Κέντρα Υγείας και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με δημόσιο χαρακτήρα, παρέμεναν ένας μεγάλος ασθενής με ανυπολόγιστο κόστος συνολικά για το ΕΣΥ αλλά κυρίως για τους πολίτες.

Για το λόγο αυτό και αρμόδιος Αν Διοικητής και γιατρός κ. Ηλίας Τσιαούσης, αναγνωρίζοντας τις ελλείψεις και τις ανάγκες των πολιτών, έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να έχει ολοκληρωμένη πρόσβαση σε όλες τις ειδικότητες γιατρών. Έτσι, μετά την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων που άνοιξε και πάλι τον κύκλο της εξυπηρέτησης χιλιάδων παιδιών στην περιοχή, προχώρησε μέσα από παρεμβάσεις στη στελέχωση με Πνευμονολόγο και Καρδιολόγο.

Συγκεκριμένα, και σε αυτή τη φάση, ο Πνευμονολόγος θα παρέχει υπηρεσίες κάθε Πέμπτη ενώ ο Καρδιολόγος κάθε Παρασκευή αντίστοιχα με τον προγραμματισμό ραντεβού στο 2431074162.

Η στελέχωση στον τομέα της δημόσιας υγείας, πολλές φορές είναι μια μακρά διαδικασία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δίνεται έστω και η ελάχιστη δυνατότητα της εβδομαδιαίας επίσκεψης σε τόσο σημαντικές και καίριες ειδικότητες γιατρών.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop