Σάββατο 29.01.2022 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους του πρώην ΟΓΑ

ΤΟΠΙΚΑ13.02.2020 | 4:38 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Η ταλαιπωρία των συνταξιούχων του ΟΓΑ συνεχίζεται και κανείς δεν γνωρίζει για πόσο ακόμη. Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα, τα οποία έχουν ως συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους.

Ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα που έρχονται αντιμέτωποι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, είναι αυτό της μη ενημέρωσης του πληροφοριακού συστήματος των συντάξιμων αποδοχών. Για κάποια μερίδα συνταξιούχων και δή των νέων που βγήκαν στη σύνταξη γήρατος το έτος 2018 δεν έχουν καταχωρηθεί οι συντάξιμες αποδοχές. Αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να αναζητούν αποδείξεις των αποδοχών και να μην μπορούν να τις λάβουν. Κι όλα αυτά, όταν οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις ζητούνται τόσο από Υπηρεσίες, όσο κι από άλλους φορείς.

Φυσικά το προαναφερόμενο ζήτημα δεν αποτελεί το μόνο πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ.

Χιλιάδες συνταξιούχοι τόσο στο νομό Τρικάλων, όσο και σε όλη τη χώρα προσπαθούν να διαγραφούν από το σύστημα, αφού είναι συνταξιούχοι για περισσότερο των δυο ετών και δεν υποχρεούνται να τις καταβάλλουν. Πολλοί παρότι προσπαθούν δεν έχουν θετικά αποτελέσματα, καθώς όπως τους αναφέρεται δεν υπάρχει προσωπικό που θα διεκπεραιώσει το εν λόγω ζήτημα.

Πολλοί επισκέπτονται τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, αλλά και τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγροτών στην γειτονική Λάρισα, προκειμένου να δώσουν λύση στο πρόβλημα, δυστυχώς όμως για εκείνους τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα πάντως στοιχίζει αρκετά στους πλέον συνταξιούχους, αφού λόγω αυτών των οφειλών –που κακώς τους βαραίνουν- κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον δεν έχουν λάβει την περσινή επιστροφή φόρου που δικαιούμαι, αφού εμφανίζομαι στο σύστημα ως οφειλέτες. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλοι συνταξιούχοι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020