Παρασκευή 30.09.2022 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το Εξοικονομώ

ΤΟΠΙΚΑ20.06.2019 | 6:17 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μετά τις εκλογές αναμένεται να μπει σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιών.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η νέα φάση του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’οίκον, με το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων που θα διατεθούν σε 25.000 νοικοκυριά, να αγγίζει περίπου 270 εκατ. ευρώ.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει  για τις αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα σε περίπου ένα μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία την 12η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ, στον οδηγό που εξέδωσε για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» αναφέρει ότι το μέγιστο βασικό ποσοστό επιχορήγησης στις επιδοτούμενες εργασίες θα είναι το 60%. Ωστόσο προβλέπει και αύξηση επιχορήγησης κατά 5%, ανάλογα με τα εξαρτώμενα τέκνα, με το μέγιστο ποσό της επιχορήγησης να μπορεί να φτάσει το 70%.

Μεταξύ άλλων, στον οδηγό του «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» περιλαμβάνονται, οι εξής βασικές κατηγορίες παρεμβάσεων:

Αντικατάσταση κουφωμάτων
Εγκατάσταση ή αναβάθμιση θερμομόνωσης
Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και ψύξης
Αναβάθμιση Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ήδη, οι Τρικαλινοί σπεύδουν σε μηχανικούς και άνθρωπους της κατασκευαστικής αγοράς, ώστε να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό το τόσο σημαντικό πρόγραμμα, που έχει αλλάξει την ενεργειακή κατάσταση χιλιάδων σπιτιών στην περιοχή μας.

Στις περιπτώσεις των Τρικαλινών σπιτιών, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα κουφώματα, η θερμομόνωση είναι αυτή που έρχεται σε προτεραιότητα μιας και οι κατοικίες που έχουν συμπληρώσει αρκετά χρόνια ζωής, δεν πληρούν τις απαραίτητες ενεργειακές προδιαγραφές και είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης