Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

Μειώσεις τιμών από τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ28.04.2023 | 5:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για τις μειώσεις τιμών στα προϊόντα τους από αγελαδινό γάλα μίλησε στη Λέσχη 97,6 ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.» Μιχάλης Σαράντης. Όπως είπε «Είναι αλήθεια ότι ξεκινήσαμε τις μειώσεις των τιμών στα προϊόντα μας, με ζητούμενο να φτάσουν πάλι στα επίπεδα που ήταν πριν περίπου ένα χρόνο. Αναγκαστικά είχαν εκτοξευτεί οι τιμές λόγω των αυξήσεων σε Ά ύλες και ενέργεια, και τώρα που υποχωρούν οι αυξήσεις εκείνες αναπροσαρμόζουμε κι εμείς ανάλογα τις τιμές λιανικής. Στη φάση αυτή υπάρχει μείωση τιμών σε προϊόντα που παράγονται από αγελαδινό γάλα, π.χ. το γάλα θα μειωθεί γύρω στα 20-25 λεπτά ανά λίτρο. Στο πρόβειο δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμα αποκλιμάκωση.

Νομίζω ότι το καλάθι του νοικοκυριού ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει για τους καταναλωτές υπό τις παρούσες συνθήκες. Δημιούργησε ανταγωνισμό και μείωσε τιμές σε πολλές κατηγορίες προϊόντων.

Όσο για την πολιτική, είμαι της άποψης ότι ο κόσμος πρέπει να σκεφθεί και να συγκρίνει. Να συγκρίνει πράξεις, πολιτικές και αποτελέσματα από τις δυο τελευταίες κυβερνήσεις τουλάχιστον, και να πράξει σοφά».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης