Δευτέρα 18.10.2021 | Εορτάζουν: Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα, Μαρίνος

Μέρος της ιστορίας μας το Τρικαλινό παζάρι

ΤΟΠΙΚΑ15.09.2018 | 2:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει και αυτή τη χρονιά το Τρικαλινό παζάρι, που αποτελεί πλέον κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της πόλης. Ηδη η επισκεψιμότητα από μικρούς και μεγάλους δείχνει ότι οι Τρικαλινοί αγκαλιάζουν αυτό το θεσμό που έρχεται από πολύ μακριά για την πόλη μας, ανανεώνοντας και φέτος το ραντεβού τους με τις γραφικές παράγκες, τα εδέσματα και τη διασκέδαση.

Από την άλλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου Τρικκαίων, προκύπτει και οικονομικό όφελος για τα ταμεία… μιας και τα έσοδα από την ενοικίαση των χώρων θα ξεπεράσουν τις  200.000 ευρώ, με τον αριθμό των παραγκών να ξεπερνούν  τις 400.

Την  Κυριακή, ο δήμος καλεί τους πολίτες να κατευθυνθούν προς το παζάρι με ποδήλατο μέσω μίας ξεχωριστής διαδρομής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 παίρνουμε το ποδήλατό μας και όλοι μαζί κατευθυνόμαστε με μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα, στο αγαπημένο Τρικαλινό Παζάρι.

Με βοηθό την αγάπη για το ποδήλατο σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας στα Τρίκαλα, δείχνουμε και πόσο αγαπούμε… το Παζάρι. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018, ο Δήμος Τρικκαίων εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις και καλεί τους συμπολίτες να μετάσχουν σε μια δράση ουσίας. Σε μια δράση που συνδέει στην πράξη δύο μεγάλες αγάπες των τρικαλινών: ποδήλατο και παζάρι.

Ξεκινούμε από την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στις 19:00 και τερματίζουμε στις Καρυές, λίγη ώρα μετά. Ακολουθεί διασκέδαση».

Ήδη βέβαια, πολλοί αξιοποιούν τη δυνατότητα να δανειστούν ποδήλατα από το δήμο Τρικκαίων ώστε να αποφύγουν  την κίνηση. Θετικό επίσης, ότι οι περισσότεροι συμπολίτες αξιοποίησαν το δωρεάν δανεισμό ποδηλάτου, είναι μαθητές και νέοι δείχνοντας μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία σε ότι αφορά στην κυκλοφορία στην πόλη μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop