Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Μέσα στην εβδομάδα παρελθόν το όνομα του Καβράκου στο στρατόπεδο που εδρεύει η ΣΜΥ

ΤΟΠΙΚΑ09.02.2019 | 6:05 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η κοινοποίηση της επίσημης απόφασης αλλαγής του ονόματος του Στρατοπέδου που εδρεύει η ΣΜΥ από στρατόπεδο «Χρ. Καβράκος». Πληροφορίες, που προέκυψαν από απαντητική επιστολή του ΓΕΣ προς το Σύλλογο Εργαζομένων και Συνταξιούχων της Ιονικής Τράπεζας – Ιονική Ενότητα που έχει κινήσει σχετικό αίτημα και φέρονται να αναφέρονται τα εξής :  «Κατόπιν εντολής του κ. ΑΝΥΕΘΑ έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, προκειμένου να μετονομαστεί το Στρατόπεδο ΑΝΤ/ΓΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ που εδρεύει η ΣΜΥ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές».

«Η απόφαση της Πολιτείας να αφαιρέσει το όνομα του Καβράκου (ο οποίος παρέδωσε την Αθήνα στον Χίτλερ, δολοφόνησε εργάτες και αγρότες στην εξέγερση του ’25, ψευδόρκησε στη δίκη για το Κιλελέρ, καταδίκασε σε θάνατο το ’35 τους Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Νικόλαο Πλαστήρα, που είναι συνένοχος για πολλά ακόμα εγκλήματα κατά του λαού και της πατρίδας και να προχωρήσει στη μετονομασία του Στρατοπέδου είναι ιστορική», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Μέσα στην εβδομάδα επίσημη ανακοίνωση

Με βάση έγκυρες πηγές, μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να κοινοποιηθεί επισήμως η αλλαγή του ονόματος μιας και η απόφαση μέχρι στιγμής, έχει δημοσιοποιηθεί μόνο μέσα από την προαναφέρουσα απαντητική επιστολή του ΓΕΣ. Για την ιστορία της υπόθεσης θυμίζουμε ότι η προσπάθεια μετονομασίας ανακινήθηκε από το 2007. Το αίτημα, κατατίθεντο από τότε πολλές φορές ωστόσο χωρίς κάποια θετική έκβαση. Μέχρι σήμερα, και την απόφαση αυτή που δίνει ένα οριστικό τέλος σε αυτό το ιστορικής σημασίας ζήτημα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop