Πέμπτη 06.05.2021 | Εορτάζουν: Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Ιώβ, Ιωβία, Ιώβη

Μετ’ εμποδίων η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ

ΤΟΠΙΚΑ07.06.2018 | 12:14 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ προσέρχονται στα ΚΕΠ του νομού προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το πενθήμερο διακοπών, τα εκδρομικά πακέτα και παροχής κουπονιών θεαμάτων και βιβλίων.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων φεύγουν άπραγοι καθώς το σύστημα αρκετές στιγμές της ημέρας τίθεται εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Πολλοί από τους ενδιαφερόμενους αναγκάζονται να μεταθέτουν την ενέργεια και τις επισκέψεις μελλοντικά, ωστόσο τα προβλήματα που συναντούν είναι εξίσου τα ίδια μιας τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Κι όλα αυτά, όταν η διαδικασία ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουνίου και απομένουν 3 μόλις εργάσιμες ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τη φετινή χρονιά οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσέλθουν μόνοι τους για να καταθέσουν τις αιτήσεις, σε αντίθεση με παρελθόντα έτη, όπου οι αιτήσεις υποβαλλόταν και από τρίτα πρόσωπα του οικείου ή συγγενικού περιβάλλοντος.

Στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο, πρέπει

απαραίτητα να προσκομιστεί εξουσιοδότηση, η οποία θα φέρει το γνήσιο της

υπογραφής του δικαιούχου θεωρούμενη από οποιαδήποτε δημόσια αρχή

συνοδευόμενη από το αντίστοιχο δικαιολογητικό.

Εντωμεταξύ χθες ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων Τρικαλινών δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους -δικαιούχους και παρόχους- μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή

από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop