Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μετά από 73 χρόνια θα συντηρηθεί ένα αξιόλογο μνημείο στο Ζάρκο

ΤΟΠΙΚΑ18.05.2024 | 9:05 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνουν για πολλοστή φορά στα Τρίκαλα και στο νομό τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.». Προχωρούν σε μια αξιόλογη ενέργεια, στηρίζοντας οικονομικά τη συντήρηση ενός σπάνιου μνημείου, που κοσμεί για περισσότερο των 70 ετών το πρώην Στρατόπεδο του Ζάρκου.

Πρόκειται για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που φιλοτεχνήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 από ένα γλύπτη στρατιώτη που υπηρετούσε την θητεία του, στο Στρατόπεδο του Ζάρκου. Ο μέχρι πρότινος άγνωστος στρατιώτης, δημιουργός του μοναδικού μνημείου, εντοπίστηκε προ διετίας, μετά τις προσπάθειες της εκπαιδευτικού, Αθ. Τσιοτινού και αποστράτων αξιωματικών της ΣΜΥ, Απ. Νταλούκα και Θ. Αγγελλάκη. Πρόκειται για τον φημισμένο γλύπτη Σταύρο Παπασάββα. Δυστυχώς δεν βρίσκεται όμως στη ζωή. Εντοπίστηκε όμως η σύζυγός του, Marie Σ. Παπασάββα, η οποία τίμησε με την παρουσία το Μάρτιο του 2023 το μνημόσυνο που έγινε στο χώρο του μνημείου για τον δημιουργό του. Τότε η συζήτηση επικεντρώθηκε στην διάσωση μέσω συντήρησης του μνημείου, κάτι που θα υποστηρίξει πλέον η εταιρεία «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.».

Με αφορμή αυτή την ενέργεια η Marie Σ. Παπασάββα, σύζυγος του αείμνηστου δημιουργού, εκφράζει τις ευχαριστίες της στην εταιρία μέσω επιστολής.

«Θα ήθελα, με την παρούσα επιστολή μου, να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου για την οικονομική στήριξη της εταιρείας «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.», με σκοπό την συντήρηση και αποκατάσταση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, που βρίσκεται στο Ζάρκο Τρικάλων.

Χάρη στην βοήθεια της εταιρείας μπορούμε να αναλάβουμε την υλοποίηση αυτού του έργου που τιμά την μνήμη του εκλιπόντος συζύγου μου καλλιτέχνη Σταύρου Παπασάββα.

Η υποστήριξή αυτή όχι μόνο μας βοηθά οικονομικά, αλλά μας δίνει και την ενθάρρυνση που χρειαζόμαστε ώστε να πετύχουμε στους στόχους μας και να αναδείξουμε αυτόν τον υπέροχο τόπο, τοποθεσία σημαντικών ιστορικών γεγονότων της Πατρίδος μας.», αναφέρει η κα Παπασσάβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 11:00 το πρωί θα τελεστεί το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ της Πατρίδος πεσόντων, στο προαναφερόμενο Μνημείο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης