Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Μετά τις 18 Ιανουαρίου οι αποφάσεις για τις Πρέσπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31.12.2018 | 12:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Από τις 18 Ιανουαρίου και μετά, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία στη γείτονα,  θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός πότε θα έλθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της 9 μήνες στους οποίους σχεδιάζει πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις, «επομένως δεν τίθεται θέμα ημερομηνίας εκλογών» και πως αυτό που έχει στο μυαλό της είναι η ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ολοκλήρωση της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, να προχωρήσει ο διάλογος με την Εκκλησία για επίλυση ιστορικών εκκρεμοτήτων. Πρόσθεσε ότι στα μέσα Ιανουαρίου έρχεται η “εμβληματική” αύξηση του κατώτατου μισθού μετά από 7 χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που επίκεινται για την προστασίας της α’ κατοικίας, ελάφρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών κτλ.

«Εχουμε πλούσια στοχοθεσία και το τελευταίο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας είναι οι εκλογές», είπε.

Εκτίμησε ότι υπάρχουν και τώρα και μάλιστα «αυτή τη στιγμή πολύ περισσότερο», «οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί για να κυρωθεί η Συμφωνία».

Ως προς το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι έχουμε στην γειτονική χώρα την τελική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος που θα εκκινήσει στις 9 Ιανουαρίου και αναμένεται να τελειώσει την εβδομάδα μεταξύ 14-18 Ιανουαρίου. Ανέφερε ότι από τις 18 Ιανουαρίου και μετά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο της Συμφωνίας στη Βουλή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης