Τετάρτη 19.01.2022 | Εορτάζουν: Ευφρασία, Ευφρασίτσα, Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Μετά το Ελληνικό θα πάρουν σειρά ο Αχελώος και ο Ε65;

ΤΟΠΙΚΑ20.09.2019 | 4:31 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Αίρονται και τα τελευταία εμπόδια για την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση της Ολομελείας του έκρινε νόμιμες τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις, τις μελέτες και την οργάνωση τους για θέματα περιβάλλοντος.

 

Η χθεσινή  αποφάση έρχεται σε συνέχεια  πρόσφατων αποφάσεων – πάλι της Ολομέλειας του ΣτΕ – που είχαν και εκείνες λύσει θέματα που αφορούσαν την επένδυση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιώνει αυτό που είναι λίγο – πολύ γνωστό. Ό,τι οι προσφυγές δεν είναι το πραγματικό αίτιο αλλά η αφορμή για την καθυστέρηση επενδύσεων οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια νέα αναπτυξιακή δυναμική για την οικονομία της χώρας.

Σε μια ευνοούμενη πολιτεία είναι θεμιτό να υπάρχουν προσφυγές από κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν για διάφορους εύλογους και μη λόγους, σε μια επένδυση. Σε μια καπιταλιστική οικονομία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δική μας, είναι επίσης, αναμενόμενο να υπάρχουν αλληλοσυγκρούμενα συμφέροντα τα οποία χρησιμοποιούν και αθέμιτα μέσα στην προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν επιχειρηματικά. Είναι ακόμη σύνηθες οι εκάστοτε κυβερνήσεις να έχουν συμπάθειες και αντιπάθειες σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Ωστόσο, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να αποτελεί απροσπέλαστο εμπόδιο για την υλοποίηση μιας επένδυσης όταν αυτή δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και τους Νόμου του ελληνικού κράτους.

Στην περίπτωση του Ελληνικού αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να υλοποιηθεί μια επένδυση. Ανάλογη ισχυρή βούληση αναμένουμε να επιδειχθεί και στην περίπτωση των δικών μας εμβληματικών έργων. Του φράγματος Μεσοχώρας – Αχελώο και του βόρειου τμήματος του Ε65. Με δεδομένη την υπόθεση του  Ελληνικού  δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020