Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μεταφέρονται οι πρώτοι οικίσκοι στα Μ. Καλύβια

ΤΟΠΙΚΑ14.11.2023 | 5:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της υπόσχεσης του Δήμου και του Δημάρχου Νίκου Σακκά, για την οικιστική αποκατάσταση των πληγέντων της θεομηνίας του περασμένου Σεπτεμβρίου έγινε από την δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Τρικκαίων άρχισε να μεταφέρει τους πρώτους οικίσκους σε πλημμυροπαθείς στα Μεγάλα Καλύβια, τα οποία θα στεγάσουν τις ανάγκες τους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την μελλοντική ανέγερση των οικιών τους. Είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της υπόσχεσης του Δήμου και του Δημάρχου Νίκου Σακκά, για την οικιστική αποκατάσταση των πληγέντων.

Οι πρώτοι έξι οικίσκοι τοποθετήθηκαν την Τρίτη, με μια καινοτομία να χαρακτηρίζει την όλη πρωτοβουλία: οι οικίσκοι τοποθετήθηκαν εντός των αυλών σε σπίτια πλημμυροπαθών, προκειμένου να μη δημιουργούνται καταστάσεις ιδρυματοποίησης. Έτσι, οι πληγέντες θα μπορούν να βρίσκονται στην ίδια γειτονιά, στο δικό τους οικόπεδο και να παρακολουθούν και την πορεία των εργασιών, όπου αυτές απαιτούνται.
Συνολικά ο Δήμος Τρικκαίων είχε ζητήσει διά του Δημάρχου Νίκου Σακκά, 50 οικίσκους, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Tριαντόπουλο. Σε διαδικτυακή σύσκεψη πριν έναν σχεδόν μήνα (στις 19 Οκτωβρίου), η πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τους πλημμυροπαθείς, προκειμένου να τεκμηριωθεί το σχετικό αίτημα. Οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας είχαν συγκεντρώσει κάθε δικαιολογητικό και στοιχείο, που εστάλησαν στο Υπουργείο, ενώ έγιναν και επιτόπιες επισκέψεις στελεχών του. Την πρώτη αυτή παράδοση οικιών από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, επέβλεψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Ντιντής, επισημαίνοντας το πόσο σημαντική είναι η κίνηση αυτή. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς τόνισε ότι «και η έλευση των πρώτων οικίσκων, δίνει μια ακόμη απόδειξη της μέριμνάς μας για τους πλημμυροπαθείς. Δε σταματούμε να τους στηρίζουμε. Δίνουμε και θα δίνουμε τις δυνάμεις μας για να μειωθεί το κόστος για τους ανθρώπους που υπέστησαν πολλά από τις πλημμύρες».
Παρέστη, επίσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μ. Καλυβίων, Παναγιώτης Λαγάρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης