Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Μετακομίζουν ΕΟΠΥΥ, ΠΕΔΥ και φαρμακείο

ΤΟΠΙΚΑ26.05.2018 | 12:11 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε νέο κτίριο θα μετακομίσουν ο ΕΟΠΥΥ, το ΠΕΔΥ Τρικάλων καθώς και το Φαρμακείο του οργανισμού το επόμενο χρονικό διάστημα, και εφόσον βέβαια βρεθεί το κατάλληλο κτίριο για να μπορέσει να φιλοξενήσει το σύνολο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Ήδη έχει αναρτηθεί η περίληψη της διακήρυξης στο διαδίκτυο, κατά την οποία αναζητείται κτίριο άνω των 350 τετραγωνικών μέτρων και μέχρι 580, με ισόγεια πρόσβαση, ώστε να διευκολύνονται οι ασθενείς που σπεύδουν να εξυπηρετηθούν. Από την άλλη, στο κτίριο που βρίσκεται σήμερα το ΠΕΔΥ θα εγκατασταθούν όλες οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ όταν και εφόσον υπάρξει και πρακτική συνένωση των ταμείων σε μία στέγη, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να εξυπηρετούνται σαφώς καλύτερα οι ασφαλισμένοι.

Σε ότι αφορά στον ΕΟΠΥΥ, θυμίζουμε ότι σήμερα βρίσκεται σε πολυκατοικία επί της Πλούτωνος ενώ το φαρμακείο του οργανισμού βρίσκεται σε περιορισμένο χώρο στο ισόγειο του ΠΕΔΥ (σημερινό Κέντρο Υγείας Τρικάλων).

Σύμφωνα λοιπόν με τη διακήρυξη, αναζητείται το κτίριο από την πλευρά του ποταμιού που βρίσκεται προς την κεντρική πλατεία, ενώ προβλέπεται η σύμβαση ενοικίου να διαρκέσει για 12 χρόνια.

Για το φαρμακείο αξίζει να σημειωθεί ότι απαιτούνται από 52 έως 78 τμ ώστε να μπορεί να λειτουργεί στις κατάλληλες συνθήκες.

Από εκεί και πέρα, στο κτίριο που μένει πίσω, παρά το γεγονός ότι πλέον θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ευρυχωρία, φαίνεται ότι με την πλήρη συνένωση των ταμείων, δεν αποκλείεται και σε αυτή την περίπτωση, ο χώρος να μην αρκεί για να φιλοξενήσει όλες τις ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης