Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Μεταποιητική επιχειρήσεις: Με μια απλή γνωστοποίηση θα ξεκινά η λειτουργία τους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ09.06.2018 | 5:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μια απλή γνωστοποίηση η οποία θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά θα μπορούν στο εξής να ξεκινούν την λειτουργία τους σχεδόν όλες οι μεταποιητικές επιχειρήσεις. Εξαίρεση θα αποτελούν μόνο όσες επιχειρήσεις θεωρούνται υψηλού κινδύνου για τους εργαζόμενους, τους περίοικους και το περιβάλλον για τις οποίες θα απαιτείται πριν έγκριση.

Αυτό προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα και στόχο έχει την άρση των καθυστερήσεων  που σήμερα υπάρχουν στις αδειοδοτικές διαδικασίες και τη δημιουργία ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο το νέο απλοποιημένο σύστημα αδειοδότησης  θα συμπληρώνεται  και από το νέο  θεσμικό πλαίσιο ελέγχων και εποπτείας της αγοράς  το οποίο θα προβλέπει κυρώσεις για παραβάσεις που αφορούν σε παράνομες πράξεις ή παραλείψεις σχετικά με τις διαδικασίες γνωστοποίησης, έγκρισης και τους όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πολυνομοσχέδιο έως τις 31 Μαρτίου 2020, η λειτουργία των εγκαταστάσεων των δραστηριοτήτων που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά θα υπόκεινται σε έγκριση λειτουργίας  μετά από έλεγχο ενώ μετά την 1η Απριλίου 2021 θα υπόκεινται στο καθεστώς της γνωστοποίησης.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ