Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Μετατίθεται από βδομάδα ο ανασχηματισμός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22.08.2018 | 4:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Καθυστέρηση ολίγων ημερών παίρνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την έξοδο από μνημόνιο από την Ιθάκη.

Κυβερνητικός αξιωματούχος όταν ρωτήθηκε περί αυτού από δημοσιογράφους απάντησε ότι «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», προϊδεάζοντας έτσι ότι οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό θα γίνουν από Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή πάντως τα σενάρια σχετικά με το ποιος μπαίνει, ποιος φεύγει και ποιος μετακινείται από το κυβερνητικό σχήμα, δίνουν και παίρνουν.

Στο επίκεντρο όλων των σεναρίων βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Η έξοδός του από την κυβέρνηση  και η πρόταση να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο, καθώς οι πρώτες σχετικές συζητήσεις μεταξύ Τσίπρα και Σκουρλέτη έχουν ήδη γίνει, ενώ αναμένονται και άλλες τις επόμενες ώρες.

Ένα ακόμη ζητούμενο του ανασχηματισμού παραμένει το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε όμορους πολιτικούς χώρους και ειδικότερα στην Κεντροαριστερά. Χωρίς να είναι σαφές αν θα ακολουθηθεί το πρότυπο της επιλογής-«επιστροφής» Κουβέλη έχουν συζητηθεί τα ονόματα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Γιάννη Ραγκούση.

Η έκπληξη πάντως δεν αποκλείεται να έρθει από την Κεντροδεξιά, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ανοίξει ρήγμα στον αντιπολιτευτικό χώρο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης