Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Μετέωρα Τέχνης 2024» με 45 εκδηλώσεις σε περισσότερα από 33 σημεία

ΤΟΠΙΚΑ20.06.2024 | 10:48 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις χαρακτηρίζονται από ποιότητα και πλουραλισμό

Αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές υπόσχεται ο Δήμος Μετεώρων στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας με το πρόγραμμα καλοκαιριών εκδηλώσεων «Μετέωρα Τέχνης 2024», που θα πραγματοποιηθεί από 20 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2024, με 45 δωρεάν εκδηλώσεις σε 33 σημεία στην πόλη της Καλαμπάκας και στα χωριά του Δήμου. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις χαρακτηρίζονται από ποιότητα και πλουραλισμό και περιλαμβάνουν μεγάλες συναυλίες με τον Στέλιο Ρόκκο και τις STRINGLESS, μουσικά τοπικά σχήματα, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και θέατρο σκιών για παιδιά.
O Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε το εξής: «Ελάτε να ζήσουμε ένα μοναδικό καλοκαίρι στο Δήμο Μετεώρων. Το καλοκαίρι του 2024 φιλοδοξούμε να είναι μοναδικό για όσους επιλέξουν το Δήμο Μετεώρων. Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τον πολιτισμό και για την Δημοτική μας Αρχή ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα και γι’ αυτό επενδύουμε σε ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσφέρουν ψυχική ανάταση, ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση. Οι φετινές εκδηλώσεις «Μετέωρα Τέχνης 2024» έχουν ως στόχο την ανάδειξη σημαντικών τοπόσημων του Δήμου μας τόσο στην Καλαμπάκα όσο και στα χωριά μας. Ενώ παράλληλα μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων αναδεικνύεται εμφατικά μια συνεκτική και ενοποιημένη ταυτότητα για τον Δήμο μας. Σε αυτή την ταυτότητα, κάθε χωριό, κάθε περιοχή και κάθε κοινότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας που συνθέτει τον Δήμο μας. Είμαστε σίγουροι πως το φετινό καλοκαίρι θα αποτελέσει την αφετηρία ώστε οι εκδηλώσεις μας να μετουσιωθούν σε μια όαση πολιτιστικής δράσης, συμμετοχής και δημιουργίας, αναδεικνύοντας την περιοχή μας ως πόλο πολιτιστικής έκφρασης. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι οι εκδηλώσεις προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους δημότες μας! Για τους παραπάνω λόγους, σας περιμένουμε για να απολαύσουμε παρέα όμορφες καλοκαιρινές βραδιές!»
Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας Λίλα Μπαντέκα – Νάνη τόνισε τα εξής «Ο Πολιτισμός αποτελεί κύρια έκφραση του ανθρώπου και βασικό στοιχείο παιδείας. Αποτελεί δύναμη, ενέργεια, προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε και εμείς να διοχετεύσουμε, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού σε όλους, δημότες αλλά και επισκέπτες του Δήμου Μετεώρων. Για αυτό το λόγο σας καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά, στις εκδηλώσεις του «ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ», ένα θεσμό που φέτος εμπλουτίζει το περιεχόμενό του και ξεχωρίζει για την ποιότητά του, με κύριο στόχο τη δυνατότητα πρόσβασης, όλο και περισσότερων πολιτών, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και αισθητικής. Μοναδικές βραδιές με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, θα λάβουν χώρα στο φετινό ταξίδι στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, στις πιο όμορφες γωνιές της πόλης μας, κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, αλλά και στα πανέμορφα χωριά του Δήμου μας. Το φετινό καλοκαίρι, σε πείσμα της εσωστρέφειας και των δύσκολων καιρών, σας προσκαλούμε όλους, να ζήσετε ένα διαφορετικό και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ 2024». Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη και είναι για όλους».

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης