Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις της Διάβας ζητά ο Β. Γιαγιάκος

ΤΟΠΙΚΑ16.11.2023 | 5:36 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην κοινότητα της Διάβας του Δήμου Μετεώρων μετά τις ζημιές που υπέστη η συνδετήρια γέφυρα από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου, επικεντρώνει την προσοχή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Με επιστολή του στα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς την λήψη έκτακτων μέτρων μέριμνας για τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα μέσω της επιστολής αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Εστιάζουμε στο υπαρκτό και μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Διάβας, μετά την καθίζηση που υπέστη η μοναδική γέφυρα που συνδέει τη Διάβα με την Καλαμπάκα, από την κακοκαιρία Daniel. Ο αποκλεισμός της Διάβας μετά την απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων και πεζών έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των επιχειρήσεων και των κατοίκων.

Η Διάβα, χωριό της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Μετέωρα εξαρτάται οικονομικά και σε μεγάλο βαθμό από τον Τουρισμό. Μετά το γεγονός λοιπόν, σημειώνουμε ότι παρατηρείται μείωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και κατά συνέπεια στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων, τουλάχιστον κατά 80%. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι στη Διάβα δραστηριοποιούνται παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες όπως κυλινδρόμυλοι, αρτοποιεία, οινοποιεία, βιοτεχνίες επίπλων, αλουμινοκατασκευών κλπ. που η διακοπή της οδικής σύνδεσης μέσω της γέφυρας, έχει δυσκολέψει σε τεράστιο βαθμό την μεταφορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων, εκτοξεύοντας παράλληλα και τα κόστη.

Κύριοι Υπουργοί,

Επιβάλλεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις της Διάβας και παρακαλούμε θερμά όπως σκύψετε στο πρόβλημα αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλίες για:

  1. Αναστολή όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων τους, μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας.
  2. Οικονομική Στήριξη των επιχειρήσεων με τη μορφή της μη επιστρεπτέας χρηματοδότησης, ικανής για την αποζημίωση των διαφυγόντων κερδών τους.».

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης