Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Μεξικό: 120 φόνοι πολιτικών και υποψηφίων σε λιγότερο από ένα χρόνο

ΔΙΕΘΝΗ22.06.2018 | 3:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ακόμα ένας υποψήφιος δήμαρχος δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο Μεξικό. Πρόκειται για τον δεύτερο φόνο υποψηφίου για αυτοδιοικητικό αιρετό αξίωμα μέσα σε μόλις 24 ώρες, ενώ απομένουν πλέον ημέρες ως τις εκλογές της 1ης Ιουλίου.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μιτσοακάν, ο Σιλβάνο Αουρεόλες, επιβεβαίωσε μέσω Twitter τον φόνο του Φερνάντο Άνχελες Χουάρες, στελέχους του Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD), στο Οκάμπο, περίπου 180 χιλιόμετρα δυτικά της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Quadratín, ο Άνχελες Χουάρες δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του από τρεις άνδρες, οι οποίοι διέφυγαν.

Ο φόνος του ακολούθησε εκείνον του Όμαρ Γκόμες Λουκατέρο, υποψήφιου δημάρχου της πόλης Αγκιλίγια, επίσης στην Πολιτεία Μιτσοακάν.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έχουν δολοφονηθεί 120 πολιτικοί και υποψήφιοι στο Μεξικό, σύμφωνα με την εταιρεία Etellekt Consultores.

Το PRD απηύθυνε έκκληση στις μεξικανικές αρχές να προστατεύσουν τους υποψήφιους και να προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των φόνων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης