Πέμπτη 21.10.2021 | Εορτάζουν: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος

Μία από τα ίδια για τα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ29.09.2018 | 4:02 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε το Υπουργείο Παιδείας το σχέδιο νόμου που αφορά το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Και όσοι κρατούσαν μικρό καλάθι όσον αφορά τα Τμήματα που θα έρθουν στα Τρίκαλα έπεσαν μέσα.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση όσον αφορά τα Τρίκαλα, παραμένει η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, η οποία όμως μετονομάζεται σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Διαιτολογίας. Με αυτό τον τίτλο έρχεται και «κουμπώνει» στη Σχολή το μοναδικό Τμήμα που θα φιλοξενεί η πόλη και αυτό είναι το Διατροφής και Διαιτολογίας. Να αναφερθεί ότι στα Τρίκαλα θα έρθει και ένα Ινστιτούτο, αυτό της Κινησιολογίας, που εντάσσεται στο Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο στο Βόλο.

Το να επισημάνουμε ότι η πόλη και ο νομός βγαίνουν «ριγμένοι» από αυτή την κατανομή είναι προφανώς περιττό. Έχει λεχθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχει γίνει κουραστικό. Όπως κουραστικό είναι να αναφερόμαστε στα περί «πανεπιστημιακών κριτηρίων» που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας. Αυτά τα «πανεπιστημιακά κριτήρια» οδήγησαν τα Τρίκαλα να έχουν τα λιγότερα Τμήματα και αυτά τα «πανεπιστημιακά κριτήρια» μας αφήνουν πάλι στα ίδια και… χειρότερα.

Το θέμα είναι ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε τίποτα για να αλλάξουν τα δεδομένα που ήδη γνωρίζαμε. Οι όποιες κινήσεις αποδείχθηκαν αποσπασματικές, ενώ και οι όποιες επαφές των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέδωσαν. Εκτός κι αν η συγκεκριμένη πρόταση συντάσσεται με τα παραπάνω «πανεπιστημιακά κριτήρια» του Υπουργείου Παιδείας.

Βέβαια, χρόνος υπάρχει για να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις και να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω οι φορείς του τόπου. Ενόψει και της κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη Βουλή. Πάντως, καλό είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αυτό υποδηλώνουν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop