Τετάρτη 12.05.2021 | Εορτάζουν: Επιφάνειος, Επιφάνιος, Επιφανία, Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα, Μυροφόρα

Μια ιστορία γραμμένη για τα παιδιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12.06.2018 | 7:49 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Σουίτα art cafe για την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού της Αγγελικής – Έμινι Ενκελέϊντα.

Τα παιδιά ιδιαίτερα, ενθουσιάστηκαν από την μαγική ιστορία της Άρτεμις και του χιονάνθρωπου, εκπληρώνοντας τις αποστολές σε μια εντυπωσιακή περιπέτεια.

Τίτλος του παραμυθιού «Η Χιονοσκουφίτσα» που φέρει την υπογραφή της Αγγελικής – Έμινι Ενκελέϊντα και αποτελεί ένα νέο έργο της, που έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα παραμύθια της. Το παιδικό παραμύθι παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις Όστρια και την συγγραφέα. Για το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέα μίλησαν, η ηθοποιός, Βίκυ Ιακωβάκη και η μουσικός, Λιάνα Μήνια, σημειώνοντας ότι το έργο αποτελεί μια παιδική ιστορία που έρχεται να ψυχαγωγήσει τα παιδιά και να τα μεταφέρει σε κόσμους μαγικούς, κάτι που κάνουν τα παραμύθια. Η συγγραφέας αναφέρθηκε αργότερα στην πλοκή του έργου της αλλά και στα ερεθίσματα που έλαβε για τη σύνταξή του.

«Η Άρτεμις έφτιαξε έναν χιονάνθρωπο, που δεν έλιωσε, όταν έφυγε ο χειμώνας κι ήρθε η άνοιξη. Μια καλή νεράιδα της είπε πως ο χιονάνθρωπος αυτός θα γίνει άνθρωπος, αν η Άρτεμις εκπληρώσει πέντε δύσκολες αποστολές. Εκείνη που τόσο ήθελε μια καλή φίλη προσπάθησε με επιτυχία, και ο χιονάνθρωπος έγινε πράγματι άνθρωπος. Ήταν η Χιονοσκουφίτσα που είχε γεννηθεί από το χιόνι κι από εκείνη τη στιγμή φόραγε πάντα ένα άσπρο σκούφο.».

Η Αγγελική – Έμινι Ενκελέϊντα γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1988 στους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία. Τα τελευταία 20 χρόνια ζει μόνιμα στην Οιχαλία Τρικάλων και πρόσφατα απέκτησε την Ελληνική Υπηκοότητα. Από τις εκδόσεις Όστρια κυκλοφορούν τα τέσσερα παραμύθια που έχει γράψει «Το τελευταίο τριαντάφυλλο», «Η χιονάτη ξαι τα 7 κατσικάκια»,  «Ο κόκορας και ο κρυμμένος θυσαυρός» και «Η Στέλλα και το μαγικό ποδήλατο στη  χώρα των νάνων». Αγαπάει τη συγγραφή και σύντομα θα κυκλοφορήσουν κι άλλα παραμύθια της.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop