Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

Μία μοναδική μουσική βραδιά στα Τρίκαλα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ14.10.2019 | 4:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση θα παρουσιαστεί η καταπληκτική σύνθεση της Ιταλίδας Πανεπιστημιακής Καθηγήτριας και Μαέστρου Antonella Barbarossa, με τίτλο: SOPRA LE SACRE METEORE (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ) το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στις 8.30 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός με διεθνή απήχηση και πολλαπλά μηνύματα για το πώς ο Πολιτισμός, η Τέχνη και η Μουσική αναδεικνύουν σημαντικά μηνύματα που αφορούν την πνευματική αλλά και την τουριστική ανάδειξη ενός τόπου.

Η σύνθεση θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργανώνει  ο Σύλλογος ’’Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων’’ σε συνεργασία με το  το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας  Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και άλλους φορείς.

Το έργο είναι γραμμένο για πιάνο και φωνή με κλειστό στόμα και θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη Ιταλίδα, Υψίφωνος και Καθηγήτρια Teresa Cardace. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει η Καθηγήτρια και Μαέστρος Antonella Barbarossa.

Η συναυλία της  διακεκριμένης Ιταλίδας σοπράνο  Teresa Cardace  σε συνοδεία πιάνου με την Καθηγήτρια και Μαέστρο  Antonella Barbarossa , θα αποτελέσει ένα πολύ σπουδαίο  καλλιτεχνικό  και μουσικό γεγονός  όχι μόνο για τα Τρίκαλα και την Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά.  Η δε παρουσίαση σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση της σύνθεσης για τα Μετέωρα στα Τρίκαλα  αποτελεί και ένα γεγονός με διεθνή απήχηση και ακτινοβολία.

Τη σπάνια αυτή συναυλία, ρεσιτάλ τραγουδιού, βραδιά Όπερας θα μπορέσουν  να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι των Τρικάλων,  εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με την μουσική και ειδικότερα με το τραγούδι,  και φυσικά οι φίλοι της Ιταλικής Μουσικής και Κουλτούρας, καθώς και Ιταλοσπουδαγμένοι που είναι πάρα πολλοί στο Νομό Τρικάλων.

Επίσης, διαμέσου της εκδήλωσης αυτής  και όλων των άλλων, που έχουν πολιτιστική διάσταση ο Σύλλογος ‘’Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων’’, θέλει να αναδεικνύει πάντα και το τεράστιο Προνοιακό Έργο που επιτελείται. Ο Σύλλογος θέλει ευαισθητοποιήσει και να καλέσει  νέες εθελόντριες από το νομό  Τρικάλων, να πλαισιώσουν το  ήδη σημαντικό έργο, που επιτελούν οι εθελόντριες του Συλλόγου ‘’Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων’’, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Συλλόγου.

Η είσοδος για τη συναυλία είναι ελεύθερη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης