Πέμπτη 04.03.2021 | Εορτάζουν: Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία

Συμφωνία για την τιμή στο βαμβάκι με βάση την υγρασία ανακοίνωσε ο Κόκκαλης

ΤΟΠΙΚΑ27.02.2019 | 11:22 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μία σημαντική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να τεθούν κανόνες στην αγορά του βαμβακιού διασφαλίζοντας το συμφέρον όλων των πλευρών, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο της εσπερίδας της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος στη Λάρισα, με θέμα “εθνική στρατηγική βάμβακος – προοπτικές”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης ανακοίνωσε τη συμφωνία μεταξύ Υπουργείου και φορέων για διαφοροποίηση της τιμής με βάση την υγρασία του παραδιδόμενου προϊόντος, τονίζοντας την ανάγκη “να ανοίξουμε τη συζήτηση για τη διάκριση της υγρασίας σε εξωτερική και εσωτερική, δημιουργίας προτύπων υπολογισμού των ξένων από το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος,  όπως και για το ενδεχόμενο, αν αυτό είναι εφικτό και αρχικά μόνο για τις μεγάλες Οργανώσεις Παραγωγών, ξεχωριστής εκκόκκισης για κάθε παρτίδα βάμβακος ώστε οι μετρήσεις να είναι αντικειμενικότερες και ευκολότερες”.

Στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε μεταξύ άλλων πως “το βαμβάκι αποτελεί ένα από τα εθνικά προϊόντα «σημαία», με σημαντικές εξαγωγές οι εισροές των οποίων αγγίζουν το μισό δισεκατομμύριο €/έτος.  Το προϊόν για τη χώρα μας έχει μεγάλη σημασία και για την απασχόληση, καθόσον στηρίζει πολλές θέσεις εργασίας στο πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Επίσης, αποτελεί υποχρέωση όλων η βέλτιστη αξιοποίηση των επενδύσεων που έχουν γίνει στον κλάδο, η ενσωμάτωση των καινοτόμων αποτελεσμάτων της εφαρμοσμένης έρευνας καθώς και η αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop