Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Μια σουηδική ματιά στην αλληλεγγύη και τους «απόκοσμους»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15.12.2018 | 2:25 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνεχίζεται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 το διπλό αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων στον Σουηδικό κινηματογράφο. Αυτή τη φορά προβάλλεται η ταινία «Drifters», με τον σουηδικό τίτλο «Tjuvheder» να αποδίδεται κυρίως ως «Τιμή ανάμεσα σε κλέφτες». Πρόκειται για ένα κοινωνικό  αστυνομικό θρίλερ, με ποικίλες προεκτάσεις για τη ζωή «εκτός» των συνηθισμένων κοινωνικών συμβάσεων, με έμφαση στην έλλειψη αλληλεγγύης. Η συνεργασία αυτή γίνεται με την Πρεσβεία τη Σουηδίας, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (SIA), το Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (SFI) και το Σουηδικό Ινστιτούτο (SI), μέσω της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η εξαρτημένη από τα ναρκωτικά Μίννα, προσπαθώντας να καταπολεμήσει τον εθισμό της, βρίσκει την ευκαιρία να ξεφύγει από τον οφειλέτη της, τον τοπικό αντιπρόσωπο ναρκωτικών, τον οποίο έχει εξαπατήσει.

Στην πορεία, καταλήγει στο αυτοκίνητο της Katja, μιας ανύπαντρης αλκοολικής μητέρας, που αγωνίζεται να πάρει πίσω το παιδί της, την επιμέλεια του οποίου της έχουν αφαιρέσει, λόγω του εθισμού της.

Στην αφετηρία μιας απροσδόκητης και φιλελεύθερης φιλίας σε αυτό το σκανδιναβικό δράμα – θρίλερ, οι δύο γυναίκες εγκαθίστανται μαζί σε ένα απομακρυσμένο camp, καταφύγιο «για drifters» όλων των προελεύσεων.

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης