Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν ποταμούς και αποκαθιστούν αναχώματα

ΤΟΠΙΚΑ25.09.2023 | 5:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε 74 σημεία επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας  για τον καθαρισμό ποταμών και υδατορεμάτων με την απομάκρυνση φερτών υλικών και για την αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων.

Πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση διαρκείας, στην οποία έχουν επιστρατευτεί όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα και προσωπικό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, σε σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα αλλά και δυνατότητα πρόσβασης.

Τα σημεία επέμβασης στην Π.Ε. Τρικάλων

Αργυροπούλι -Αχλαδοχωρίτης

Ρέμα Καλογήρων

Πηνειός Κεραμίδι

Ρέμα Ζηλευτή και Μ. Καλύβια

Διασταύρωση Κλεινού Κλεινοβιτης και ρέμα Κλεινού

Ίωνας

Κλεινοβίτης- Αμπελια -Πηνειός Ρόγγια Βαλομάνδρι

Νεοχωρίτης

Ρέμα Τσίτου

Ρέμα Στουρναρέικα και Πηγή Θεών

Ρέμα Γόμφων

Τρία Ποτάμια

Πηνειός Φωτάδα – Πάμισος Μεγ. Καλύβια

Πορταϊκός-Γέφυρα Παραποτάμου Πορταϊκός

Ρέμα Πύρρα

Πάμισος Μ. Καλύβια

Γέφυρα Παλαιοχάνου

Παλαιοχωρίτης (δύο σημεία)

 

Συνεχίζεται η συγκέντρωση

Συνεχίζεται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα  η συγκέντρωση βοήθειας από προσφορές φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών, η οποία αποστέλλεται σύμφωνα με τις ανάγκες σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Τα είδη για τα οποία υπάρχει ανάγκη είναι: εμφιαλωμένα νερά, ξηρά τροφή και  είδη καθαριότητας σπιτιού (απολυμαντικά, αντισηπτικά, χλωρίνες, καθαριστικά, σκούπες, γάντια, σφουγγαρίστρες, σφουγγάρια, πλυστικά μηχανήματα κ.α.)

Η συγκέντρωση της βοήθειας πραγματοποιείται στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (Θεοφράστου και Καλλισθένους, συνοικία Αβέρωφ) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8 π.μ. έως 5 μ.μ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2413506558 και 2413506559, email: support@thessaly.gov.gr

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης