Πέμπτη 29.10.2020 | Εορτάζουν: Αβραάμ, Αβραμία, Μελιτίνος, Μελιτινή, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα, Μελιτίνος, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα

Μείνετε σπίτι λέει και η διαπαραταξιακή του δήμου Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ13.03.2020 | 8:06 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

 

Σε ομόφωνη απόφαση για τα μέτρα και σε παρότρυνση στους συμπολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους, προέβη η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020 τα όσα συμβαίνουν με τον ιό COVID-19.
Στη συνάντηση μετείχαν, εκτός του Δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, οι κ. Κρεμμύδας, Μπετσιμέας, Τσιγάρας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Νικ. Μπρουζούκη, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Παπασίκας και τηλεφωνικώς οι κ. Καΐκης και Μητσιούλης.
Αρχικώς ο κ. Παπαστεργίου προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα μέτρα που ήδη έχει λάβει ο Δήμος για την προστασία πολιτών και εργαζομένων.
Ακολούθησε ουσιαστική, συναινετική, σε πνεύμα συμφωνίας συζήτηση για τα επόμενα μέτρα.
Αυτά, ως γενικές αρχές, είναι:
– Οι τρικαλινοί και τρικαλινές καλούνται να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους καιτην παραμονή τους σε καφετέριες, μπαρ, χώρους συνάθροισης.
– Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικώς για θέματα που τους ενδιαφέρουν από τις υπηρεσίες του Δήμου, ΧΩΡΙΣ να προσέρχονται σε αυτές. Θα ακολουθήσει χωριστή ανακοίνωση για τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τις περιπτώσεις έκτακτων αναγκών.
– Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει, όπως ορίζει η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, διά περιφοράς, για θέματα άμεσης ανάγκης. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα άλλα συλλογικά όργανα διοίκησης του Δήμου Τρικκαίων: Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Συμβούλια Κοινοτήτων.
– Οι πολίτες να μην προσέρχονται για πληρωμές (οφειλές, κλήσεις, λογαριασμοί κ.α.),  καθώςαναμένεται ανακοίνωση από την κυβέρνηση για αναστολή των διοικητικών μέτρων – προστίμων σε περιπτώσεις καθυστέρησης πληρωμών. Εξάλλου για πληρωμές οι τράπεζες διαθέτουν τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες.
– Θα υπάρξει κατά περίπτωση λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου με προσωπικό ασφαλείας. Τα έκτακτα θέματα θα επιλύονται με ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τηλεφωνικά. Μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης θα υπάρχει επίσκεψη δημοτών στο Δημαρχείο και μόνο μετά από τηλεφωνικό ραντεβού με τον/την υπάλληλο.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων έδωσαν μεγάλη σημασία και βαρύτητα, στην ανάγκη να μειωθεί με κάθε τρόπο η μετακίνηση πολιτών, ειδικά σε σημεία συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών.
Τέλος, η συζήτηση εστίασε:
– στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για σχολαστική καθαριότητα των χώρων των δημοτικών υπηρεσιών, στις οποίες προσέρχεται κοινό, όπως ήδη γίνεται
– στην εξάντληση κάθε δυνατότητα για διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ πριν το Πάσχα (το αργότερο μέχρι πρώτη εβδομάδα Απριλίου). Μάλιστα νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με εκπροσώπους των άλλων τριών Δήμων του νομού Τρικάλων, ώστε να ακολουθηθεί ενιαία στάση και να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος χωρίς συνωστισμό και με πρόγραμμα, βάσει ενός σχεδίου που ήδη έχει εκπονήσει ο Δήμος Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop