Παρασκευή 23.04.2021 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζομένους στο Νοσοκομείο

ΤΟΠΙΚΑ29.12.2020 | 7:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκέμβρη στις 11.00 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων, Μουσική δράση όπου οργανώθηκε από κοινού η  Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Νοσοκομείου & Κ.Υ. , με το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το  Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτ. Υπαλλήλων– το Συνδικάτο ¨Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών¨- το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σύλλογο Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ).

Στέλνοντας το μήνυμα:.. «ως μια ελάχιστη προσφορά  συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους υγειονομικούς  και ασθενείς, τις Θερμές μας ευχές στους ασθενείς Covid-19 που  νοσηλεύονται στον 4ο  όροφο, τη ΜΕΘ COVID, αλλά και σε όλους τους ασθενείς, όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και όλο τον κόσμο, ο οποίος δοκιμάζεται αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Μέσα από αυτή την  συνεχιζόμενη κοινή μας δράση και με αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να αναδείξουμε  ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που σε συνθήκες πανδημίας φάνηκε ο κρίσιμος και αναντικατάστατος ρόλος του στην εξασφάλιση της Υγείας του Λαού, εξακολουθεί και στέκεται όρθιο.

Αυτό έγινε κατορθωτό γιατί  οι υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων, με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τη μάχη, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν θέλησε να ενισχύσει πραγματικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, βάζοντας σε προτεραιότητα το κόστος αλλά και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι τυμπανοκρουσίες για την άφιξη στη χώρα μας του εμβολίου που προμηθεύτηκε και η Ελλάδα (ενός από τα 7 διαθέσιμα που έχουν, ή αναμένεται να πάρουν έγκριση για κυκλοφορία από τους αρμόδιους φορείς), δεν μπορούν να σκεπάσουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Αντί για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση  αξιοποιεί την επιδημία για να «ξεφορτωθούν» όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει και να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και Πρόνοια.

Αντί να επιτάξει τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να γίνουν μαζικοί δωρεάν εργαστηριακοί έλεγχοι, «διαπραγματεύεται» μαζί τους την τιμή των εξετάσεων για COVID, εξασφαλίζοντας ότι θα συνεχίζουν να θησαυρίζουν από την επιδημία.

Αντί να ενισχύσει με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό, στο  Γ.Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. του Νομού μας, συνεχίζονται οι μετακινήσεις Γιατρών και  Νοσηλευτικό προσωπικό, οι συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και όχι η μονιμοποίηση τους.  Ενώ οι ελλείψεις π.χ  σε αντιδραστήρια, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κ.άλλα, θα μεγαλώσουν με τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ.

Αυτό που επιβεβαιώνει η εξάπλωση της επιδημίας είναι ότι ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία και τη ζωή μας είναι οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης εκατοντάδων  εργαζομένων και κατοίκων   σε ‘όλη την περιοχή μας, με τις εγκληματικές ελλείψεις σε αναγκαίες υποδομές και στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Απέναντι στην πολιτική αυτή, συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα, την αλληλεγγύη μας  για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της υγείας στους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μεταφοράς και ενίσχυση του Γ. Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

-Ο Σύλλογος Γυναικών παρέδωσε ζωγραφιές από παιδιά των μητέρων μελών του Συλλόγου,  στους υγειονομικούς και με την πεποίθηση να στολίσουν το παιδιατρικό τμήμα και τα ταμπλό των κλινικών, αφιερωμένες ζωγραφιές στους Γιατρούς, Νοσηλευτές και ασθενείς.

-Οι μουσικοί του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου μέσα από τις μελωδίες προς τους υγειονομικούς και ασθενείς, στείλανε το δικό τους  μήνυμα: «Οι μουσικοί είμαστε δίπλα σας έτσι κι αλλιώς ηθικά, τώρα είμαστε δίπλα σας και με την τέχνη μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας με κάθε μέσο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η τέχνη βρίσκεται δίπλα σε όσους δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο».

Η εκδήλωση έγινε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου παρουσία του  Διοικητή του Νοσοκομείου, των  Γιατρών και Νοσηλευτών με ενθουσιασμό. Επιλέχτηκε έτσι ο χώρος δίνοντας έτσι την δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολλοί υγειονομικοί που βρίσκονταν  εν ώρα εργασίας και ήταν αδύνατη η συμμετοχή τους, λόγο του δύσκολου καθήκοντος να είναι πάνω στην δουλειά τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop