Πέμπτη 29.10.2020 | Εορτάζουν: Αβραάμ, Αβραμία, Μελιτίνος, Μελιτινή, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα, Μελιτίνος, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα

Μήνυμα Μπορέλ σε Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24.06.2020 | 6:17 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Η Τουρκία έχει προκαλέσει προβλήματα σε όλους τους γείτονές της», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από τον Έβρο, όπου βρέθηκε χθες μαζί με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, σε μια επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού.

Στις κοινές του δηλώσεις με τον κ. Μπορέλ, ο Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την Τουρκία, στις ενέργειές της κατά της Ελλάδας και άλλων χωρών, που οδηγούν σε «υπονόμευση της ασφάλειας και της σταθερότητας» στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η μεταμφίεση, σήμερα,  των κανονιοφόρων του 19ου και 20ου αιώνα σε κόκκινα και άσπρα γεωτρητικά πλοία, δεν μπορεί να ξεγελάσει τη διεθνή κοινότητα».

Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα, είναι μεν ανοιχτή στο διάλογο «αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε υπό καθεστώς απειλών ή να βοηθήσουμε στη νομιμοποίηση των συνεχών παραβιάσεων της νομιμότητας εκ μέρους της Τουρκίας».

Από την πλευρά του ο κ. Μπορέλ υπογράμμισε ότι : «Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop