Σάββατο 10.06.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.09.2020 | 1:45 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Από τις πολλές, υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν θα συγκρατήσω μόνο μια, αυτή για τον διάλογο, και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντησή του με το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Γιανγκ Γιεχί, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επιδώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ επιστολή του όπου παρουσιάζεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας, όπως και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο αλλά χωρίς εκβιασμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας συνιστούν πρόκληση που απαιτεί διεθνή απάντηση, ενώ ζήτησε να σταματήσουν οι απειλές, για να ξεκινήσουν οι επαφές.

Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελλάδα, «εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας, αντιμετωπίζει και ενέργειες που αμφισβητούν κάθε κανόνα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Με μια ρητορική που διαστρέφει την Ιστορία και αλλοιώνει τη Γεωγραφία, υπονομεύοντας τη νομιμότητα και με κινήσεις που θέτουν, πλέον, σε κίνδυνο την ασφάλεια σε ολόκληρη τη Μεσόγειο».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως η Άγκυρα αναμένει από την Ελλάδα να στηρίξει την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ για έναρξη στρατιωτικών – τεχνικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις για την επίλυση όλων των ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης