Δευτέρα 14.06.2021 | Εορτάζουν: Ελισσαίος, Ελισσώ, Ελισώ, Νήφων

Μήνυμα του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων προς τους μαθητές

Ανακοινώσεις διάφορες12.06.2020 | 10:00 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Αγαπητά μου παιδιά,
Το ταξίδι σας στο όμορφο πέλαγος των σχολικών ετών έφθασε στο τέλος του. Σε λίγες ημέρες θα κληθείτε να εξετασθείτε σε πανελλαδικό επίπεδο πάνω στις θεματικές ενότητες που σας έχουν διδάξει οι άξιοι δάσκαλοί σας, με σκοπό την είσοδό σας στα Ανώτατα, Ανώτερα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας.
Οι εξετάσεις σας αυτές αποτελούν σημαντικό ζήτημα, όχι όμως και το πιο σημαντικό της έως τώρα πορείας σας αλλά και της μετέπειτα. Σίγουρα όλοι σας επιθυμείτε την επιτυχία, και δικαίως, αλλά μην ξεχνάτε ότι ήδη έχετε κερδίσει πολλά μέχρι στιγμής. Οι γνώσεις, πάνω στις ποικίλες θεματικές ενότητες, που έχετε διδαχθεί όλα αυτά τα έτη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι δεδομένες. Οι φιλίες και οι διαπροσωπικές σχέσεις που συνάψετε με τους συμμαθητές σας αποτελούν πλούτο ανεκτίμητης αξίας, που ίσως δεν έχετε ακόμα εκτιμήσει – το μέλλον θα σας αποδείξει τα λεγόμενά μου. Οι δοκιμασίες, οι κόποι και οι διάφορες θυσίες που υποβληθήκατε σε όλη την σχολική σας θητεία θα αποδώσουν καρπούς και θα επιστρέψουν πίσω σε σάς, με πολύ μεγαλύτερη αξία. Επομένως, ήδη έχετε εξετασθεί επιτυχώς στο σημαντικότερο μάθημα του σχολείου και έχετε αποκομίσει σημαντικό κέρδος.
Γνωρίζετε ότι η πίστη είναι το πρώτο και μεγαλύτερο όπλο σας. Μία πίστη η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την με μαγικό τρόπο επιτυχία σας (αλίμονο αν πιστεύαμε αυτό!), αλλά σημαίνει εμπιστοσύνη στον Θεό, ότι θα επιτρέψει το καλύτερο και ωφελιμότερο για σας.
Ως Επίσκοπος και Ποιμένας σας, εύχομαι ο Θεός να σας δίνει υγεία, δύναμη και φώτιση στις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι προς ωφέλειά σας.

Μετά πατρικών ευχών και ευλογιών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† ο Σταγών και Μετεώρων ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop