Τετάρτη 29.11.2023 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Μειωμένες οι κρατήσεις λόγω της κακοκαιρίας

ΤΟΠΙΚΑ29.06.2018 | 6:01 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Παρά το γεγονός ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλή το τελευταίο διάστημα, οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που μείωσαν τη ζήτηση σε δωμάτια, μιας και οι εξορμήσεις στην πλειοψηφία τους ακυρώθηκαν.  Περισσότερες ζημιές βέβαια, υπέστησαν οι επιχειρηματίες του ορεινού όγκου που στηρίζονται κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό. Οι επισκέπτες, ακόμη και αυτοί που είχαν κάνει κρατήσεις εδώ και καιρό, ακύρωσαν τα ταξίδια τους θέλοντας να αποφύγουν την ταλαιπωρία του καιρού.

Εξάλλου, μέσα σε όλες αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας, ακυρώθηκαν ακόμη και προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους μιας και όλες προγραμματίστηκαν με καλοκαιρινό σκεπτικό. Τελικά, μόνο καλοκαίρι δεν θύμιζε μέχρι χθες τουλάχιστον η εποχή.

Από εδώ και πέρα βέβαια αναμένεται αλλαγή στα καιρικά δεδομένα, οπότε και το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένεται να αποκατασταθεί η κατάσταση.

Από την άλλη, οι ξένοι τουρίστες φαίνονται απτόητοι. Στην Καλαμπάκα για παράδειγμα, και κάποιοι και στην πόλη των Τρικάλων, συνέχισαν τις διακοπές τους κανονικά αδιαφορώντας για τα σχέδια του καιρού. Βέβαια, θα σκεφτεί κανείς ότι περισσότερο σε φθινοπωρινό τοπίο παρά σε θερινό, έκαναν τις διακοπές τους, αλλά φαίνεται ότι η οργάνωση σε αυτές τις περιπτώσεις δεν γυρίζει πίσω.

Σε ότι αφορά στις προβλέψεις για τις επόμενες μέρες, στα Τρίκαλα αναμένεται βελτίωση με αίθριο καιρό και τη θερμοκρασία να επιστρέφει στους 31 βαθμούς κελσίου. Αντίστοιχες είναι και οι προβλέψεις στα κοντινά παράλια, μιας και οι Τρικαλινοί, ανέβαλλαν για επόμενα σαββατοκύριακα τις εξορμήσεις τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης