Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Μειωμένο το ενδιαφέρον για πετρέλαιο

ΤΟΠΙΚΑ24.10.2019 | 4:13 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ο καλός καιρός και οι ψυηλές θερμοκρασίες για την εποχή, έχουν φρενάρει την κατανάλωση πετρελαίου με τους κατοίκους των Τρικάλων να αποφεύγουν την προμήθειά τους περιμένοντας τα πρώτα κρύα.

Παράλληλα αναμένουν και τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για το χειμώνα 2019 -2020 το οποίο αναμένεται να καταβληθεί στο τέλος του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκδοθεί η απόφαση για το νέο επίδομα μέσα στις επόμενες μέρες και αυτόματα να ανοίξει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου μπορούν να υποβάλλοντα οι αιτήσεις.

Αύξηση στα Τρίκαλα

Το κονδύλι για το επίδομα είναι αυξημένο κατά 10 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διαμορφωθεί στα 68 εκατ. ευρώ από 57 εκατ. ευρώ, ενώ οι αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν:

Αύξηση του ύψους της επιδότησης. Από 16 λεπτά το λίτρο που είχε οριστεί τη σεζόν 2018-2019 σχεδιάζεται να αυξηθεί στα επίπεδα των 18-20 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο. Ενίσχυση των νοικοκυριών που κατοικούν στις περιοχές της πρώτης και δεύτερης κλιματικής ζώνης τα οποία αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση. Η πρώτη ζώνη περιλαμβάνει τα Γρεβενά, τη Δράμα, τον Εβρο, την Ευρυτανία, τα Ιωάννινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, τις Σέρρες και τη Φλώρινα ενώ η δεύτερη ζώνη την Αρκαδία, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, την Ξάνθη, την Πέλλα, τη Ροδόπη, τα Τρίκαλα και τη Χαλκιδική.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης