Τετάρτη 20.10.2021 | Εορτάζουν: Αρτέμιος, Αρτέμης, Άρτεμις, Αρτέμη, Αρτέμιδα, Αρτεμία, Αρτεμισία, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διάνα, Ντιάνα, Ενόη, Ματρώνα, Ματρόνα, Κερασιά, Κερασία

Μισθώνει χώρο ο Δήμος Τρικκαίων για προσωρινή παραμονή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων

ΤΟΠΙΚΑ21.09.2018 | 7:51 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Όπως αναφέρθηκε στο Δ.Σ. ο  Δήμος Τρικκαίων, δεν διαθέτει τον συγκεκριμένο χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκηθεί αποτελεσματικά η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Την έγκριση μίσθωσης χώρου για δημιουργία καταφυγίου όπου θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρικκαίων, αποφάσισε το Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων, κατά την τελευταία προγραμματισμένη συνεδρίασή του. Μεταξύ άλλων, στη σχετική εισήγηση επισημαίνεται, πώς λήφθηκε σοβαρά υπ’ όψιν, η αναγκαιότητα δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων που χρήζουν ιατρικής φροντίδας ή βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας ή χρήζουν παρακολούθησης (περιπτώσεις λυσσίποπτων ζώων) μετά από επιθετική συμπεριφορά. Ο Δήμος Τρικκαίων, σημειώνεται, πως δεν διαθέτει τον συγκεκριμένο χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ασκηθεί αποτελεσματικά η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ημερίδα

Επίσης, για τις 25 του μηνός, έχει προγραμματιστεί ημερίδα του Δήμου Τρικκαίων και του κτηνιατρικού συλλόγου Τρικάλων για την κακοποίηση των ζώων νομοθεσία – κτηνιατροδικαστική διάγνωση. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα της μέριμνας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς διαβιούν δίπλα μας, αποτελούν, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση,  μέρος της καθημερινότητάς μας καθώς περιφέρονται, είτε μόνα τους είτε σχηματίζοντας αγέλες, στους δρόμους του Δήμου μας χωρίς να έχουν κάποιον να τα φροντίζει, με αποτέλεσμα να  έρχονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο του υποσιτισμού, της εμφάνισης κάποιας ασθένειας αλλά και  πιθανόν της κακομεταχείρισης τους από κάποιους ανεύθυνους πολίτες.

Ο Δήμος Τρικκαίων στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που διαβιούν στο Δήμο Τρικκαίων, πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί ενέργειες και δράσεις που αποσκοπούν τόσο στην οργανωμένη προσέγγιση της φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με προληπτικές, θεραπευτικές παρεμβάσεις όσο και στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των δημοτών απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Τρικκαίων και ο κτηνιατρικός σύλλογος Τρικάλων διοργανώνουν ημερίδα τις 25/9/2018, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στην κακοποίηση που υφίστανται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Η επιστημονική ομάδα  της ημερίδας, θα αποτελείται από  κτηνιάτρους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop