Δευτέρα 05.12.2022 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Μητσοτάκης: «Ανιστόρητες ορέξεις συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.10.2022 | 4:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε κατά την διάρκεια της ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αντιστεκόμαστε στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων, στην παραβίαση των συνόρων. Ανιστόρητες ορέξεις συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην στήριξης της Ελλάδος στην Ουκρανία με τα λόγια του να έχουν αποδέκτη και την Τουρκία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επανέλαβε ότι τα «σύνορα της Ελλάδας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο». «Σε εθνικό επίπεδο μένουμε σταθεροί στις σχέσεις μας. Με τα επιχειρήματα και το Διεθνές Δίκαιο. Με τα οποία συμφωνούν οι σύμμαχοί μας στην Ευρώπη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ατσάλινες ασπίδες μας πάντα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τη γείτονα στον δρόμο της λογικής και της ειρήνης.

«Γαλανό θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις με τους γείτονές μας. Είμαι αισιόδοξος ότι το δηλητήριο της ρητορικής της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει στους λαούς. Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι που θέλουν να προκόβουν ειρηνικά. Οι λαοί ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Οι λαοί ξέρουν ότι οι Συνθήκες είναι για να τηρούνται. Περιμένουμε την άλλη πλευρά του Αιγαίου, στο δρόμο της λογικής και της ειρήνης.» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην οικονομία και στην ενεργειακή κρίση ο πρωθυπουργός ζήτησε την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο και ξεκαθάρισε ότι η στήριξη της κοινωνίας θα συνεχιστεί.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης