Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Μητσοτάκης: Ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την κλιμάκωση της σύγκρουσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19.10.2023 | 5:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ανησυχία τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, εξέφρασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Μετά το κλείσιμο των εκλογικών κύκλων η προσοχή μας στρέφεται και πάλι στην τρέχουσα επικαιρότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κ. Σακελλαροπούλου.

«Ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, για αυτή την κλιμάκωση της σύγκρουσης που έχει ως πρώτα θύματα αμάχους και από τις δυο πλευρές. Σε όλες τις διεθνείς επαφές έχω επισημάνει το αναφαίρετο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και την απόλυτη προστασία της ανθρώπινης ζωής», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι πρέπει «να εξασφαλιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από την Αίγυπτο».

Πρόσθεσε δε ότι «θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ σε δύο μέρες στο Κάιρο και να επαναλάβω τις θέσεις μας. Η  Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει διεκδικήσει και έχει κερδίσει το ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας. Τιμούμε τις στρατηγικές μας συμμαχίες αλλά από την άλλη είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές όλων. Είμαστε η πρώτη χώρα που επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης».

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί και επιμένει στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα λύνοντας εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν και αντιμετωπίζοντας τις καινούριες προκλήσεις».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης