Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μητσοτάκης: Δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ12.03.2024 | 5:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Είμαι σαφής, δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Σκάι, μιλώντας για αυξήσεις μισθών με ορίζοντα τα 950 ευρώ το 2027.

«Θα επιμείνω σε αυτό γιατί έχουμε θέσει στόχο το 2027 ο μέσος μισθός να είναι 1.500 ευρώ και ο κατώτατος 950. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσελκύσουν εργαζόμενους. Αυτή είναι η διαρθρωτική απάντηση αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λέγοντας ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει επιδόματα και τριετίες, επανέλαβε πολλάκις ότι «δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα» καθώς «έχουμε ένα δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε». Αν δοθεί κάτι για τους ευάλωτους θα δοθεί στο τέλος του έτους, ανέφερε.

Σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε τις κατηγορίες για συγκάλυψη, ισχυρίστηκε  ότι το μπάζωμα ήταν επιχειρησιακή ανάγκη και κατηγόρησε την αντιπολίτευση «ότι επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

«Είναι μια δυσάρεστη συζήτηση, οφείλω όμως να δώσω κάποιες απαντήσεις, ώστε να μην πέσει ο δημόσιος διάλογος θύμα  fake news» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να πιστέψει σε ένα σενάριο όπου βαγόνια της αμαξοστοιχίας εξαϋλώθηκαν.

«Εμείς κάναμε την καλύτερη δουλειά αλλά θεωρώ λογικό η αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση» υποστήριξε και συνέχισε: «Τον τελικό λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, που έχει καλέσει και δεύτερο πραγματογνώμονα».

«Όλα αυτά είναι ανυπόστατα», είπε σχετικά με το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος λέγοντας πως η δουλειά έγινε από επιχειρησιακούς παράγοντες. «Να συγκαλύψουμε τι ακριβώς;  Δεν θα ξεχάσω τις εικόνες, τις μυρωδιές. Ήξερα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το έδαφος, να πάνε οι γερανοί να βρουν σορούς στα συντρίμμια. Τότε ψάχναμε ακόμη σορούς. Η δουλειά έγινε από επιχειρησιακούς παράγοντες. Λυπάμαι και οργίζομαι με όσους μιλούν για μπάζωμα», υποστήριξε.

Σε ότι αφορά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως «αν θεωρούν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες να καταθέσουν αίτημα Προανακριτικής με συγκεκριμένο κατηγορητήριο», ενώ σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια εστίασε στον «ανθρώπινο παράγοντα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης