Τρίτη 31.01.2023 | Εορτάζουν: Κύρος, Κύρης, Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα

Μητσοτάκης: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μιας οικονομίας που αναπτύσσεται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ05.12.2022 | 6:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σύσκεψη με εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Τρίπολη.

Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν συνολικά 8.375 εργαζομένους και έχουν επενδυτικό πλάνο 850 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα επόμενα χρόνια.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σύσκεψης και μετά την επίσκεψη του σε επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Ζώνη της πόλης, «στην Τρίπολη συντάξαμε αυτό το Αναπτυξιακό Σχέδιο για να μπορέσουμε ακριβώς να προσδιορίσουμε την ανάγκη ενός συνεκτικού σχεδίου σε Περιφερειακό επίπεδο, το οποίο να συνενώνει διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία και να υπακούει σε μία ενιαία λογική».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέκρινε τα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων σήμερα, με αυτά που ετέθησαν πριν από τρία χρόνια και σημείωσε τις διαφορές:

«Αυτά που θέσατε είναι τελείως διαφορετικά από αυτά τα οποία θέσατε πριν από τρία χρόνια όταν πρωτοήρθαμε στα πράγματα. Τότε θα μιλούσατε για φορολογία, για μια οικονομία η οποία δεν αναπτυσσόταν. Τώρα έχουμε ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μιας οικονομίας η οποία αναπτύσσεται. Προβλήματα δηλαδή ως προς το ζήτημα του κόστους του ρεύματος, το οποίο είναι ένα εισαγόμενο πρόβλημα που το γνωρίζουμε πολύ καλά και ξέρουμε ότι από δω και στο εξής, η προσοχή μας πρέπει να στραφεί περισσότερο στις επιχειρήσεις για να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής αλλά και της Ευρωπαϊκής οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ