Τρίτη 26.09.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Μητσοτάκης: Είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ01.09.2023 | 5:51 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «δυστυχώς πέρα από τις αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν άκουσα κάποια ουσιαστική εισήγηση χθες στη Βουλή».

Μάλιστα δήλωσε πως όπως φαίνεται «δυστυχώς θα είμαστε μόνοι στο δρόμο της ευθύνης».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές και τόνισε ότι επιταχύνεται η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Υπογράμμισε ότι στη Βουλή συζητήθηκε το θέμα των πυρκαγιών χωρίς – όπως είπε «να κρύψω τις αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και χωρίς να μηδενίσω τις τεράστιες προσπάθειες που έγιναν και γίνονται ακόμα σε μία άνιση μάχη».

«Επιχειρώντας να απαντήσουμε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων η πρώτη συνεδρίαση μετά το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά πλούσια και γεμάτη ατζέντα που επιταχύνει τα βήματά μας προς τα εμπρός σε μία σειρά από τομείς…Στην υγεία, στην εργασία, στην καθημερινότητα του Πολίτη, στην ασφάλεια και στη δικαιοσύνη…

Από τις αρχές του 2024 θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν τα πρώτα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία…» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στο θέμα των νεών ταυτοτήτων και στα διάφορα fake news που διακινούνται.

«Αναφέρομαι στις νέες ταυτότητες και στις νέες δυνατότητες που δημιουργούν, με συναλλαγές οι οποίες θα είναι πιο ασφαλείς, με έγγραφα τα οποία δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν. Και φυσικά οι νέες ταυτότητες που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις, καθώς αποτελούν μέρος ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος ταυτοποίησης το οποίο θα γίνει υποχρεωτικό.

Δεν θα μιλήσω εδώ αναλυτικά για τα fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού και κυρίως ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια. Άρα «τσάμπα» μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία» σημείωσε.

Στο Υπουργικό, παρουσιάζονται σειρά σχεδίων νόμων ενώ  αναμένεται να κυριαρχήσει και το θέμα των πυρκαγιών, καθώς στη συνεδρίαση θα υπάρξει ενημέρωση και από τον υπουργό  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για τις δασικές πυρκαγιές και τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων.

Κατά τη συνεδρίαση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, θα ενημερώσει για την πορεία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης