Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Mητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση συνταξιούχων τα Χριστούγεννα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.07.2024 | 4:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην έμπρακτη στήριξη των πιο αδύναμων, στη μείωση της ανεργίας και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας «που καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας τυου εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέών, των συνταξιούχων των ΑμεΑ» σημειώνοντας ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, την σημασία των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ αλλά και τον «εξορθολογισμό του πλαισίου των μετακλήσεων εργαζόμενων από το εξωτερικό. Είναι μια λύση ανάγκης που πρέπει να ολοκληρώνεται ταχύτατα για να μην έχουμε κενά σε τομείς όπως ο πρωτογενής».

«Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπενθύμισε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς και να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης