Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ηγετική δύναμη στις ΑΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11.10.2022 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή για πρώτη φορά καλύφθηκε η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4μμ κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

«Στις 7 Οκτωβρίου, οι ΑΠΕ κάλυψαν για 1η φορά ολόκληρη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας για 5 ώρες. Σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται γρήγορα σε ηγετική δύναμη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως το 2021 σε ηλιακή και αιολική ενέργεια ως μερίδιο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» έγραψε στα αγγλικά στο twitter ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σύμφωνα όχι μόνο καλύφθηκε από ΑΠΕ η ζήτηση σε ρεύμα, αλλά η παραγωγή ξεπέρασε για λίγο τη ζήτηση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η παραγωγή από μονάδες ΑΠΕ που είναι συνδεδεμένες στην Υψηλή και Υπερυψηλή Τάση, κινήθηκαν σε επίπεδα από 98% έως 121%, υπερβαίνοντας το μέγεθος του καθαρού φορτίου στο Σύστημα Μεταφοράς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης