Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Μητσοτάκης: Η επιχειρηματολογία μας έπεισε και τους πιο καχύποπτους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21.10.2022 | 6:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Ήμουν από τους πρώτους που εδώ και 7 μήνες είχα μιλήσει για την ανάγκη της επιβολής πλαφόν. Γνωρίζετε ότι έως και χθες υπήρχαν αντιδράσεις από συγκεκριμένες χώρες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η επιχειρηματολογία μας έπεισε και τους πλέον καχύποπτους ώστε να ενεργοποιηθεί ένα σύνολο παρεμβάσεων για τη συγκράτηση των τιμών». Συμπλήρωσε πως τώρα η ευθύνη περνά στους υπουργούς Ενέργειας για να εξειδικεύσουν τις αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «μια εκ των παρεμβάσεων είναι η επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου», υπογραμμίζοντας ότι «θέλω να επαναλάβω ότι ασχέτως των παρεμβάσεων, η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές και επιχειρήσεις απέναντι στην έκρηξη των τιμών ενέργειας».

Είπε δε ότι όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό παίρνοντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και βλέποντας τις επιδοτήσεις.

«Ένας από τους βασικούς λόγους που η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε το τελευταίο μήνα ήταν γιατί οι αγορές μέτρησαν ότι η ΕΕ θα παρέμβει στην τιμή του φυσικού αερίου», συνέχισε. «Είναι τελείως διαφορετικό να έχουμε τιμές 200-300 ευρώ η μεγαβατώρα, από 100 ευρώ η μεγαβατώρα. Οι αγορές πείστηκαν ότι είμαστε σοβαροί, είδαν ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης