Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Μητσοτάκης: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16.11.2023 | 5:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Αιμοδότη του τουρισμού» χαρακτήρισε την ιδιωτική πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, στο συνέδριο «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας».

Παράλληλα, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν είχε απώλειες στον συγκεκριμένο τομέα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ίδιο ευελπιστεί και για την σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς.

«Ο ελληνικός τουρισμός αποδείχθηκε ανθεκτικός και μετά το κοροναϊό. Είδαμε ότι υπάρχει τάση για ταξίδια και αυτό θα παραμείνει», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο που διοργανώνουν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα.

Και πρόσθεσε: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είχε ουσιαστικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας, διαχειριστήκαμε σχετικά άνετα την απώλεια επισκεπτών από την Ρωσία και το ίδιο θέλω να ελπίζω πως το ίδιο θα συμβεί και με την ανάφλεξη των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «είναι λάθος να μετράμε την επιτυχία μόνο με τον αριθμό των επισκεπτών γιατί αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το οικονομικό αποτύπωμα. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση του κάθε επισκέπτη είναι η ίδια, άρα στόχος είναι οι επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να δαπανήσουν περισσότερο από το διαθέσιμο εισόδημά τους στην Ελλάδα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης