Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μητσοτάκης: Κίνδυνος η αστάθεια για την επενδυτική βαθμίδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23.01.2023 | 6:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την αγορά εργασίας στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, ενώ τόνισε ότι τα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αποκλιμάκωση και προχώρησε σε μια εκτίμηση ότι τα χειρότερα έχουν παρέλθει.

Σε ό,τι αφορά την επενδυτική βαθμίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η χώρα μας είχε 11 αναβαθμίσεις και έχει φτάσει ένα σκαλοπάτι πριν από την επίτευξή της, σημειώνοντας ότι θεωρεί πως είναι απολύτως εφικτό να γίνει εντός του 2023. «Βεβαίως και περιμένουν οι επενδυτικοί οίκοι και οι αγορές να δουν τι θα γίνει στις εκλογές. Εμείς μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι λίγους μήνες μετά την επανεκλογή της κυβέρνησής μας θα επιτευχθεί η επενδυτική βαθμίδα. Αναρωτιέμαι αν μπορούν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να πούνε το ίδιο. Αν όμως υπάρξει παρατεταμένη αστάθεια μετά τις εκλογές -που δεν το θεωρώ πιθανό-, ή κυβέρνηση που ακολουθήσει άλλο πρόγραμμα, τότε επενδυτική βαθμίδα δεν θα δούμε ούτε με το κιάλι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ είπε ότι θα έχουμε νέο ενιαίο μισθολόγιο δημόσιων υπαλλήλων το 2024. Σε ερώτηση για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η αύξησή του θα γίνει από την 1η Απριλίου, δεν συνδέεται με την ημερομηνία των εκλογών, αλλά θα γίνει γιατί τότε ξεκινάει η τουριστική περίοδος και πολλοί πολίτες εργάζονται στον τουριστικό τομέα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης