Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Μητσοτάκης: Μόνο μέσα από το Διεθνές Δίκαιο θα επιλύσουμε τις διαφορές με την Τουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ01.11.2022 | 5:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλλας, στο πλαίσιο των ταξιδιών του Έλληνα πρωθυπουργού σε χώρες της Βαλτικής καθώς τη Δευτέρα, βρέθηκε στην Λιθουανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργούς έστειλε εκ νέου μηνύματα στην Τουρκία καταδικάζοντας την προκλητική ρητορική της Άγκυρας ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει δεσμευμένη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η Εσθονή πρωθυπουργός, η οποία τοποθετήθηκε πρώτη στη συνέντευξη τύπου, ευχαρίστησε την Ελλάδα και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη που έχει παρέχει η χώρα μας στην Ουκρανία ώστε η Ρωσία να μην κερδίσει τον πόλεμο αυτό.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας και Εσθονίας τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν στο πεδίο της ψηφιακής μεταρρύθμισης.

«Μακάρι να συζητούσαμε μόνο αυτά αλλά υπάρχει και ένας πόλεμος στην Γηραία Ήπειρο. Ελλάδα και Εσθονία είναι μαζί με τους εταίρους μας στην ΕΕ και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιθυμία όποιου θέλει να αλλάξει τα σύνορα» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Πρέπει να πείσουμε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να εφαρμόζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες είναι αποτελεσματικές, είπε ακόμα ο Έλληνας πρωθυπουργός «καρφώνοντας» την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε, όπως είπε, την Εσθονή πρωθυπουργό για τις εντάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, τις πράξεις και τη ρητορική που υπονομεύουν τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο. «Θα συνεχίζω να λέω ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος επίλυσης των διαφορών με την Τουρκία: το Διεθνές Δίκαιο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης