Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μητσοτάκης: Οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31.08.2023 | 4:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Όλοι είμαστε πληγωμένοι από όσα προηγήθηκαν και οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τις φωτιές.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο – όπως είπε – προωθεί διατάξεις για αύξηση των προστίμων και για ποινές άμεσης φυλάκισης για εμπρησμό είτε από αμέλεια, είτε από δόλο.

Αναφορικά με τον Έβρο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θεσμοθετείται  το evrospass όπως έγινε και στην περίπτωση της Εύβοιας ενώ έως το τέλος του έτους θα δημοσιοποιηθεί και ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανασυγκρότησης.

Πρώτος στόχος, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, είναι να αναζητήσουμε εξηγήσεις και να συγκλίνουμε σε λύσεις για τις πυρκαγιές. Να αναζητήσουμε όπως είπε πιθανές αδυναμίες της πολιτείας και να κάνουμε και να ακούσουμε προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Σημείωσε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ όλο και πιο απειλητική σημειώνοντας ότι η  απάντηση πρέπει να δοθεί από όλους. «Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα. Έτσι πρέπει να είναι και οι τοποθετήσεις μας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, λέγοντας ότι φέτος είχαμε έναν από τους πιο έντονους καύσωνες διαχρονικά ενώ ειδικά για τη φωτιά της Πάρνηθας είπε ότι εντοπίστηκε σχεδόν αμέσως και το ελικόπτερο έφτασε 5-6 λεπτά αφού η φωτιά εντοπίστηκε. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τη φωτιά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης