Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Μητσοτάκης: Πιο δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ06.12.2023 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκονται οι διατάξεις με τις οποίες καθιερώνεται τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Κάτι που συναντά την άρνηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ένας είναι ο δρόμος για μια πατρίδα δίκαιη και ισχυρή που δεν θα είναι ουραγός αλλά θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη: η αντιπαράθεση με τις στρεβλώσεις τους παρελθόντος που εμποδίζουν τον βηματισμό προς τα εμπρός της χώρας.

«Ήρθε ο καιρός να κατανείμουμε τα φορολογικά βάρη πιο δίκαια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να εξοικονομήσουμε πόρους για ακτασκευές, υγεία, νοσοκομεία σχολεία, πανεπιστήμια και να πυκνώσουμε το δίκτυ προστασίας των ευάλωτων. Είναι ένα βαθιά πολιτικό στοίχημα στο οποίο απαντά αυτό το νομοσχέδιο.

Συγκροτεί ένα πλαίσιο που παρεμβαίνει σε νέα δεδομένα της εποχής, όπως π.χ. οι βραχυχρόνιες μισθώσεις. Κυρίως συνιστά μια μεταρrύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης. Τους πρώτους μήνες του 2024 όλες οι ταμειακές μηχανές θα συνδεθούν με POS που θα αφορά ολόκληρη τη λιανική. Περιορίζονται έτσι οι πελάτες δύο ταχυτήτων. Δυσκολεύει το δίλημμα με ή χωρίς απόδειξη».

«Από την άλλη πλευρά θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη στροφή στη φορολογική συνέπεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η φοροδιαφυγή έχει αποδειχθεί λερναία Υδρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη χρήση μετρητών. Πλέον, τόνισε, απαγορεύεται η αγορά οποιουδήποτε ακινήτου με μετρητά. Δυστυχώς αυτή πρακτική ακολουθείται σήμερα σε μια από τις4 αγοραπωλησίες που πραγματοποιούνται στη χώρα. Μιλάμε για ενδεχομένως δισ. ευρώ που διακινούνται σε τσάντες χωρίς να γνωρίζει κανείς την προέλευσή τους. Το τίμημα πλέον θα καταβάλλεται αποκλειστικά έσω τραπέζης: όσοι επιμείνουν θα πρέπει να ξέρουν ότι θα θεωρείται άκυρο οποιοδήποτε συμβόλαιο προβλέπει προκαταβολή ή πληρωμή με μετρητά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης