Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Μητσοτάκης: Πόλος γεωπολιτικής σταθερότητας η Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20.01.2023 | 5:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την ικανοποίηση του για τη δουλειά που γίνεται στο Νταβός και συγκεκριμένα στο Greek House εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν η πρόεδρος και ιδρύτρια του Greek House Ειρήνη Βανταράκη και ο Διευθυντής  του ελληνικού οίκου Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος. Όπως είπε ο πρωθυπουργός η τελευταία φορά που βρέθηκε στο Νταβός ήταν το 2020 τότε που – όπως είπε – προσπαθούσαμε να πείσουμε την διεθνή  επενδυτική κοινότητα ότι η Ελλάδα πράγματι έχει γυρίσει σελίδα.

«Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι τρία χρόνια μετά και έχοντας πια ολοκληρώσει ένα εκτεταμένο κύκλο επαφών στον Νταβός ότι η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει καταλυτικά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, ενώ αναγνωρίζεται και η καινοτομία της χώρας σε εφαρμοσμένες πολιτικές σε πολλά επίπεδα καθώς και ο σημαντικός ρόλος που επιτελεί πια μέσα στο ευρωπαϊκό στερέωμα»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ταυτόχρονα αναγνωρίζεται η Ελλάδα ως ένας πόλος γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για το πως θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καθώς το 2023 είναι εκλογική χρονιά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης