Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29.03.2024 | 12:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον νέο κατώτατο μισθό ο οποίος θα ανέρχεται στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου.

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή έδωσε πολλές απαντήσεις. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για τα Τέμπη, καθώς και τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός για τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

«Ολοι πια αντιλαμβάνονται ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές», συμπλήρωσε ενώ υπογράμμισε ότι «δεν κυβερνούμε με κανένα συμφέρον». «Στις ευρωεκλογές κρίνεται η εκπροσώπηση στην ευρωβουλή, ενώ στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η πολιτική σταθερότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια μελετημένη απόφαση που στηρίζει το εισόδημα, αλλά δεν επηρεάζει το κόστος παραγωγής.

Ο νέος βασικός μισθός συνεπάγεται αύξηση σε 18 επιδόματα, επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του.

«Παρά τις δυσκολίες, παραμένουμε προσηλωμένοι στη μάχη της καθημερινότητας. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις, έχουμε ήδη σημαντικά αποτελέσματα, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα και αυτή η μάχη είναι συνεχιζόμενη. Στηρίζουμε το εισόδημα με μόνιμες αυξήσεις, στηρίζοντας, κυρίως, τους πιο αδύναμους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης